Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2017

Kesyukuran bukan kesukaran.

Jam menunjukkan 2.45 P.M . Selesai meneguk hirupan terakhir white coffee ptg itu , aku bergegas ke kelas. 3.00 p.m kelas akan start . Ptgi tu , hujan agak lebat selebat cinta ku padamu cehh hahaha joke joke

. Hari  tu hujan agak lebat la .So kena pergi ke kelas awal sedikit. Sebab kena lalu jalan hospital yang jauh berbanding jalan yang biasa aku lalu.

Waktu tu agak sejuk. Masa lalu hospital, macam biasalah. Akan jumpa berbagai ragam manusia. Pesakit mahupun pelawat yang berkunjung ke Hospital USM ni bukannya sedikit. Macam-macam senario aku nampak. Kebetulan pagi tu aku jalan seorang. At the same time, ada pula Ambulans baru sampai angkat orang baru keluar dari wad operation. Sudahlah tengah rushing kan , takut sampai kelas lambat. Maklumlah, kelas dekat Trauma centre. Tingkat 3 pula tu .

"Haihhh. Orang ni . Berdiri pun tengah jalan. Haihh orang ni, org rushing pun still jln slow2 "
Itu rungutan yang ada dlm hati ini sepanjang jalan tu . Rasa macam nak membebel non stop bi…